viernes, 9 de octubre de 2009

La Narradora: Mary Alice Young



Mary Alice Young (interpretada per Brenda Strong) , tot i que és una narradora omniscient, podem afirmar que és una de les cinc protagonistes, ja que arribem a conèixer el seu caràcter, la seva manera de pensar, les seves ideologies... Sense aparèixer directament, representa un dels personatges més ben aconseguits.

D’aquesta manera analitzem la narradora com un personatge més.

Mary Alice Young es suïcida al primer capítol. Això ja ens marca el procés evolutiu de la primera temporada ja que a través d’aquest fet se’ns desplegaran tot un seguit de misteris i secrets que conformaran la trama principal.

També ens hem de plantejar el punt de vista des del que se’ns expliquen tots els successos. A la sèrie tot ens és narrat des de la perspectiva de Mary Alice Young, i per tant no podem pensar que els fets ens són narrats de manera objectiva.
Així comprovem la seva preferència a mostrar-nos uns esdeveniments o uns altres i el seu tracte diferent a dones que a homes, etc.

Podem definir a Mary Alice com un personatge que necessita explicar-nos els pensaments i les obsessions de les que van ser les seves veïnes, donant així, un caràcter moral a la sèrie.

Els colors i les formes que atribuïm a un personatge, també ens diuen molt de la seva manera de ser. Mary Alice Young està sempre en relació amb colors com el blanc o el blau clar que tenen molt a veure amb el que és espiritual. Els associem amb perfecció, bondat i puresa però alhora ens transmeten fredor i distancia.
La casa dels Young està pintada de groc pastel que, tot i que podria semblar un color alegre, té moltes connotacions negatives (està relacionat amb la superficialitat, l’enveja, la mala sort, la mort...).

Un altre tema rellevant en l’anàlisi dels personatges és la simbologia dels noms.
En les sèries americanes són habituals els noms significatius per mostrar-nos alguna característica de la seva personalitat.

En el cas de la narradora, el seu pseudònim: Mary Alice Young, no ens descriu res del seu caràcter o la seva condició, en canvi el seu nom original: Angela Forrest, ens remet al seu suïcidi, i al fet de que una morta (Angela = esperit) observa i ens mostra el que fan els vius (Forrest = bosc. Allò que és terrenal i natural).

També podem centrar-nos en els noms dels seus familiars. El del seu marit, Paul, es pot associar fàcilment a l’apòstol. Això té un caire molt significatiu a la sèrie ja que, durant la primera temporada el veiem com un personatge sospitós i malvat que amaga algun secret, però finalment, a l’últim capítol es desvela el misteri i descobrim que Paul, en realitat no era el que aparentava ser.

Zachary és el nom del seu fill. Es pot interpretar com un homenatge a Zachary Taylor (dotzè president dels Estats Units), però el seu nom original és molt més simbòlic, i a més no deixa d’estar relacionat amb Zachary Taylor ja que el cognom de la seva mare biològica és precisament aquest.
El nom real de Zachary és Dana. Igual que el de Paul, aquest està directament relacionat amb la mitologia. Dana (o Danu) és com es coneixia a l’antiga deessa celta de la vida, la llum i el dia. També trobem una referència a la cultura budista que anomena Dana a la generositat, considerada segons aquesta creença una de metes que tot home ha d’assolir. Això ens remet al ben estar que va aportar aquest fill a la família Young tot i haver-lo obtingut a través de la violència.

No hay comentarios:

Publicar un comentario